Kirstulan pellolle voi rakentaa neljän Prisman verran

Kirstulan pellolle tulevan jättimäisen autokaupan keskuksen suunnitelmat alkavat tarkentua. Alueelle tulee ennakoitua enemmän rakennusoikeutta.

Varsinainen autokaupan keskus on mataloitunut kahdeksankerroksisesta viisikerroksiseksi. Lisäksi alueelle on tulossa muutama erillinen pistemäinen liikerakennus.

Noin 31 hehtaarin alueelle on mahdollista rakentaa yli 130 000 kerrosneliötä. Nykyisessä kaavassa rakennusoikeutta on 83 000 kerrosneliötä.

Vertailun vuoksi nykyisessä Hämeenlinnan Prismassa on vajaat 30 000 kerrosneliötä. Kirstulan pellolle on mahdollista rakentaa yli neljä kertaa Prisman verran liiketilaa.

Varsinaiselle autokaupan keskukselle rakennusoikeutta on osoitettu 120 000 kerrosneliötä. Tosin sitä ei ole tarkoitus kaikkea käyttää ensi vaiheessa.

 Vuokrasopimuksia jo tekeillä

Toimitusjohtaja Markku Ritaluoman mukaan ensimmäiset vuokrasopimukset voidaan julkistaa mahdollisesti jo ennen vappua.

– Tornista on tulossa viisikerroksinen. Saimme juuri uusimmat suunnitelmat, joita esiteltiin maanantaina Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle.

Ritaluoman mukaan tällä hetkellä suunnitelmissa on noin 75 000 kerrosneliötä vuokrattavaa liiketilaa.

Alkuperäisestä suunnitelmasta rakentaa kahdeksan kerroksinen liiketalo luovuttiin, koska autokauppa haluaa pysytellä lähellä maanpintaa, enintään toisessa kerroksessa.

Kaavaluonnos mahdollistaisi enintään 30 metriä korkean rakennuksen rakentamisen, mutta Ritaluoman mukaan talosta tulee 24 metriä korkea.

Kaava taas näytteille

Yhdyskuntalautakunta käsitteli alueen kaavamuutosta tiistaina ja päätti asettaa sen näytteille. Luonnos oli ensimmäistä kertaa näytteillä maaliskuussa. Tuolloin siihen ei tehty huomautuksia tai muutosesityksiä.

Alueelle on suunniteltu sijoittuvan muun muassa ajoneuvojen myyntiä, varaosamyyntiä, huolto- ja korjausliikkeitä, autovuokraamoja ja rengasmyyntiä.

Lisäksi alueelle voi rakentaa polttoaineen jakeluaseman, katsastusaseman, ravintoloita ja kahviloita sekä kokous-, opetus- ja näyttelytiloja, lasten liikennekaupungin, kuntosaleja ja mahdollisesti myös henkilökunnan asuntoja.

Nykyinen kaava on hyväksytty vuonna 1992. Siinä alueelle on osoitettu liike- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten-, asuinrakennusten korttelialueet.

Asemakaavaa laatii Pöyry Finland oy. Autokaupan keskusta suunnittelee Arkkitehtitoimisto Sollamo, jolle isot autotalot ovat ennestäänkin tuttuja.

Alueelle tulee kaksi uutta katua, jotka on nimetty Rautamonojantieksi ja Huhtastentieksi. Pääosa asiakasliikenteestä tapahtuu Rautamonojantien kautta. Huhtastentien kautta on yhteys rautatien alikulkuun.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *