Kirstulan mammutti menetti taas kerroksia

Hämeen sanomat 21.7.2011, Juho Peltoniemi

Kovin salaperäistä, mutta hyvältä näyttää. Näin vakuuttaa Kirstulan pellolle autokaupan keskittymää puuhaavan Sunny Car Center Hämeenlinna oy:n toimitusjohtaja Markku Ritaluoma.

Kaupunginvaltuuston kesäkuussa hyväksymä asemakaava saa lainvoiman heinäkuun lopussa.

– Työt alkava heti, kun lupa tulee pöytään.

Ritaluoma ei vieläkään nimeä suunniteltuihin 80 000 neliön myymälätiloihin tulevia toimijoita, mutta vakuuttaa että neuvottelut ovat pitkällä 6-7 toimijan kanssa. Aiemmin on ollut esillä, että tiloista olisi vuokrattu noin 20 000 neliömetriä.

Ritaluoman mukaan kansainvälisten rahoittajien lähteminen mukaan edellyttää sopimuksia noin 35 000 neliön vuokraamisesta.

– Tämän luvun tulemme saamaan kasaan ennen vuodenvaihdetta. Ihmiset ovat tietysti nyt lomalla ja palaavat pöytään elokuussa. Sen jälkeen on hyvin paljon sovittuja tapaamisia.

Varmistuneiden toimijoiden nimiä Ritaluoma sanoo julkistettavan jo noin kuukauden kuluttua.

– Elokuussa ilmoitamme hankkeeseen mukaan tulleita ihmisiä ja isoja kansainvälisiä yrityksiä.

Samat neliöt kahteen kerrokseen

Autokauppahankkeen julkistamisen yhteydessä esitelty suunnitelma kahdeksankerroksisesta lasitornista madaltui jo aiemmin viiteen kerrokseen.

Kustannustehokkainta ja kauppiasystävällisintä ratkaisua haettaessa suunnitelma on jälleen muuttunut. Nyt myymälätiloja sovitellaan kahteen tasoon.

– Ensimmäisessä tasossa tarjoamme myyntitilaa vaihtoautoille ja kerrosta ylempänä myydään uusia autoja. Autokaupoilla on mahdollisuus toimia valintansa mukaan kahdessa tai pelkästään yhdessä tasossa, Ritaluoma visioi.

Maamerkiksi jää hallin aulan kohdalle nouseva noin 30-metrinen torni, johon tulee toimintaa kolmeen kerrokseen.

– Neliömäärä on pysynyt samana, lay out on vain muuttunut.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kirstulan autokauppakeskittymästä myytäisiin noin 4 000 uutta ja jopa 10 000 käytettyä autoa vuodessa. Keskuksen on suunniteltu valmistuvan vuonna 2014.

”Paikalliset kauppiaat innostuvat vielä”

Hämeenlinnan autotalot eivät ole vielä osoittaneet mainittavaa innostusta Kirstulan autokauppakeskittymää kohtaan. Suunnitelmaa on sanottu liian mahtipontiseksi, myymälätilojen vuokraa kalliiksi ja koko hankkeen toteutumista ylipäätään on epäilty.

Markku Ritaluoma uskoo kuitenkin vahvasti hankkeen toteutumiseen ja paikallisten autokauppiaiden lämpenemiseen autotalolle.

– Kyllä he saavat innostuksen. Me olemme varmasti kilpailukykyisiä hinnoittelussa ja kaikella muullakin tavalla.

Ritaluoman mukaan neuvotteluja käydään jatkuvasti valtakunnallisella tasolla. Yhtiö on käynyt neuvotteluja myös Suomessa täysin uusien toimijoiden kanssa.

– Emme tietystikään ole täysin riippuvaisia paikkakunnan autokauppiaista, vaikka ensisijainen työmme on tehdä myös heille kunnon toimitilat.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *